New Market Quartet – “A joyous Jazz Revival” / “Een spetterend Jazzfeest”

 

New Market Quartet

Deze groep van uitmuntende musici komt bij elkaar voor een spetterend feest van virtuoze, moderne jazz.  De individuele musici hebben elk een grote schat van ervaring uit talloze projecten als leiders van formaties, die sinds 20 jaar een belangrijke rol in de Nederlands jazz-scene spelen. Dick Verbeeck bracht de groep samen voor een informeel concert in de fameuze, oudste jazz club van Amsterdam: de “Cotton Club” (op de Nieuwmarkt in Amsterdam) en na hun eerste ontmoeting leek het als vanzelfsprekend om van deze groep een vaste bezetting te maken. Het voelde haast als noodzaak. De musici genieten ervan om met elkaar in een energieke, spontane manier te musiceren die op de tradities van de moderne jazz opbouwt maar ook verder kijkt. Hun repertoire uit eigen composities en standards is gecentreerd rond het virtuoze samenspel van Paul en Axel, met de ruggesteun van een van Nederlands’ meest gerenommeerde ritmesectie’s. Hun enthousiast speel plezier is aanstekelijk.

Het geluid van Paul van der Feen is een caleidoscoop en unique mix van de melodische kunst van Paul Desmond en de instrumentale kracht van John Coltrane. Zijn spel word fijnzinnig begeleid door de harmonische diepte en flexibiliteit van Axel Hagen. Zijn stijl laat invloeden horen van zo verschillende grote jazzgitaristen als Jim Hall, Billy Bean (de haast vergeten gitaar virtuoos) en Axel’s meest belangrijke leeraar op gitaar: Wim Overgaauw.

Dick Verbeeck’s “feeling” and fantasie als drummer naast het krachtige bass-spel van Anton Drukker zijn een geweldige toevoeging aan dit spectaculaire “New Market Quartet”, dat zich op elke jazzpodium wil bewijzen en op elke jazzpodium thuishoort. De lijst van nationaal en internationaal bekende jazzmusici met die de individuele leden van de groep over de jaren hebben samengewerkt is lang en indrukwekkend. Zij treden nog steeds regelmatig op in de “Cotton Club”, maar zijn ook in verschillende andere locaties te horen. Info hierover kunt vind U in de agenda van de groep. 

Op deze pagina kunt U luisteren naar demo’s op Soundcloud en/of Youtube. Het “New Market Quartet” gaat in 2016 een eerste CD opnemen. U kunt de groep volgen op Soundcloud of Facebook. Meer uitgebreide bio’s vind U aan het einde van deze pagina.

bookings door:     axel@axelhagen.com     tel.:+31 6 15 69 29 03

demo (Live recording uit 2015)

Axel Hagen

Axel Hagen studeerde van 1985 tot 1990 aan het Conservatorium van Hilversum met Peter Nieuwerf en Wim Overgaauw. Hij vervolgde zijn studie met meester musici, zoals: Barry Harris, Jimmy Raney en Frans Elsen die hem hielpen zijn stijl verder te ontwikkelen. In 1990 werd Axel lid van de ritmesectie van het bekende Metropole Orkest van de Nederlandse Omroep. Met dit orkest onder leiding van Rob Pronk, Bill Hollman en Chuck Israels was hij te horen op talloze radio-en CD-opnames o.a. met internationaal bekende jazzmusici, zoals: Tommy Flanagan, Lou Levy, Clark Terry, Lee Konitz, Claudio Roditi, Bill Perkins en Tom Harrell. Axel leidde verschillende groepen met Nederlandse jazz musici, zoals: Frans Elsen, Ferdinand Povel, Rob Langereis, Victor Kaihatu en Marco Kegel. Met deze groepen gaf hij concerten in de meest verschillende jazzclubs en festivals in Europa. Daarnaast nam hij 5 CD’s op onder eigen naam voor het Nederlandse platenlabel Bluejackjazzrecords. Deze CD’s zijn respectievelijk met: Marco Kegel, Jimmy Halperin, het Gustav Klimt String-Quartet feat. Lee Konitz (voor dit project schreef Axel alle arrangementen) en Nederlandse jazz veteranen Frans Elsen en Jacques Schols. Zijn laatste CD is met de legendarische bassist Chuck Israels en John Ruocco op sax en clarinet. Axel speelde op CD’s met Rob Pronk, John Clayton, Jeff Hamilton, Rob van Kreeveld, Sanna van Vliet en Fay Claassen. Met zijn Trio begeleide hij Jesper Thilo, Scott Hamilton, Al Galodoro, Ack van Rooyen, Bart van Lier en Hod O’Brien. Axel tourde met Paolo Birro, Alfred Kramer, Chuck Israels en Hod O’Brien in Italië, Duitsland en Nederland. Axel is ook te horen als solist op de spectaculaire CD “Klimt” met het Gustav Klimt String-Quartet en andere bekende Nederlands Jazzgitaristen. Sinds 2009 is Axel docent voor Jazz gitaar aan de Hochschule für Musik in Würzburg/Germany. (www.axelhagen.com)

Paul van der Feen

Paul van der Feen wordt algemeen beschouwd als een van Nederlands toonaangevende saxofonisten. Als lid van een buitengewoon muzikaal gezin, groeide Paul al musicerend op met zijn broers Mark, Matthijs en Clemens met wie hij het Feenbrothers Quartet vormde. Paul begon op 16 jarige leeftijd zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam en beëindigde deze op 22 jarige leeftijd in New York. De daaropvolgende jaren exploreerde Paul verschillende muziekstijlen zoals Funk, Fusion, Hip-Hop en Klassiek maar werd door het herontdekken van John Coltrane naar de jazz getrokken. Paul speelde met talloze musici en formaties uit binnen en buitenland waaronder het Jazz Orchestra van het Concertgebouw en was een prijswinnaar op de prestigieuze White Foundation World Saxophone Competition. Hierna vormde Paul zijn eigen jazz kwartet waarmee hij twee Deloitte Jazz Award nominaties in de wacht sleepte. Sinds 2005 is Paul een van de solisten van het Metropole Orkest, waarmee hij (onder leiding van Vince Mendoza) speelde met wereldsterren, als: Chaka Khan, Herbie Hancock, Elvis Costello, Gregory Porter, Hank Jones, Bob Brookmeyer, Al Jarreau. Met John Scofield participeerde hij in een opname die met meerdere Grammy Award’s is bekroond. Naast het Metropole Orkest speelt Paul sinds 2010 in groepen zoals het Clazz Ensemble, de Radio 6 groep The Obsessions, de Clemens van der Feen Band en de Dj Maestro Blue Note Trip. Ook richtte hij samen met drummer Roy Dackus de groepen Odyssee en Inception op, waarin Paul naast sax ook piano speelt en die respectievelijk gitarist Anton Goudsmit en trumpetist Alex Sipigin in de gelederen heeft. (www.paulvanderfeen.com)

Dick Verbeeck

Dick Verbeeck studeerde drums aan het Rotterdam Conservatorium en improvisatie onder leiding van Manfred Bleffert. Hij creëerde een geheel eigen geluid door gevarieerde muziekprojecten en experimenten in Jazz, Funk, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse muziek. Hij is een gewilde drummer en speelt een belangrijke rol in de Nederlandse en internationale jazzscene. Hij speelde o.a. met Michiel Borstlap, Dale Barlow, Karamat-Ali, Leonardo Amuedo, Hein van der Geyn, Ben van den Dungen. Hij was leider in diverse projecten waaronder “Hoobab” met de Nederlandse musici Dick de Graaf, Ilja Reijngoud en Tjitze Vogel. Dick is de vaste drummer van het oudste jazzcafé in Amsterdam “Cotton Club” waar hij vele (inter-)nationale musici begeleidt. Hij reisde met zijn werk veel buiten Nederland, o.a. door Spanje, Duitsland, Zwitserland en Syrië. Dick Verbeeck is een veelzijdig kunstenaar en naast jazzdrummer ook muziek- en speltherapeut. Hij geeft cursussen over muziek, improvisatie, klank, beweging en het vervaardigen van prachtige slaginstrumenten. Een selectie uit zijn op CD uitgebrachte oeuvre is: Robert Rook Trio en Quartet, “Dangerous Cats”(2006), “Hymn for Fall” (2006), “Dangerous Cats 2 Live in Bimhuis” (2007) en met de Cotton Club All Stars: “Amsterdam Jam” (2007).

Anton Drukker

Anton Drukker is al 25 jaar een van de meest gevraagde Nederlandse basspelers. Na zijn studies aan het Conservatorium van Rotterdam verrijkte hij zich met een muzikale carrière in vele landen, zoals: West-Afrika, Egypte, Libanon, Turkije, China, Schotland, Frankrijk, Dubia, door de U.S.A., en nog vele meer. Hij speelde en registreerde onder ander met het Michiel Borstlap Sextet en Quintet, het Ben van den Dungen-Jarmo Hoogendijk Quintet, Benjamin Herman, Gijs Hendriks, Jeroen Pek, Sylvie Lane, Francien van Tuinen en Wim Bronnenberg. Naast deze groepen werkte hij met vele Nederlandse en internationale artiesten, zoals: Woody Shaw, Herb Geller, David Liebman, John Engels, John Ruocco, Misha Mengelberg, Ferdinand Povel, Rob van Bavel, Dick de Graaf, Rob van Kreeveld, Toon Roos, Eric Vloeimans en Yuri Honing. Hij speelde op vele bekende festivals, zoals het North Sea Jazz, Umbria Jazz en het Berlin Jazz fest.

New Market Quartet on YOU TUBE:

soundcloud link

-more Photos of the group

bookings door:     axel@axelhagen.com     tel.:+31 6 15 69 29 03